Je huurwoning inclusief verhuren? De voor en nadelen op een rij:

Als verhuurder kun je kiezen om de woonruimte inclusief te verhuren. Dat betekent dat in de huurprijs alle voorzieningen zijn inbegrepen. Denk hierbij aan gas, water, licht, tv, internet, servicekosten, gemeentelijke belastingen en afschrijving van meubilering en stoffering. Waar moet je op letten als je een huurwoning inclusief deze kosten wilt verhuren? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

  • Leg alles vast bij het inclusief verhuren van je woning. De woning aanbieden inclusief gas, water, elektra en overige servicekosten kan aantrekkelijk zijn voor een huurder. Deze heeft immers geen omkijken naar het aansluiten van alle voorzieningen en je weet als verhuurder dat het goed geregeld is. Voor een verhuurder is het belangrijk om vooraf duidelijk vast te leggen welke voorzieningen en kosten er zijn inbegrepen bij de huurprijs. Als dat niet goed is vermeld in de huurovereenkomst kan dat later voor problemen zorgen bij een afrekening. Let er dus goed op dat er een voorschot wordt vernoemd in de huurovereenkomst betreffend het gas, water en elektra en dat ook de servicekosten reëel zijn. Wij van Domica Amersfoort kunnen je natuurlijk adviseren hoe je dit het beste kunt doen.
  • Voordelen van het inclusief verhuren van je woning. Bij een inclusief huurprijs weet de huurder precies wat hij aan huur inclusief servicekosten en energiekosten per maand kwijt is. Als alles goed is vastgelegd, betaalt de huurder een voorschot aan gas, water, elektra. Bij vertrek wordt dan een eindafrekening gemaakt over het daadwerkelijke verbruik. Vaak worden de huurwoningen welke inclusief voorzieningen worden verhuurd, ook gemeubileerd en gestoffeerd aangeboden. Bijvoorbeeld bij het tijdelijk verhuren van je woning kan dit erg handig zijn. Zo hoef je je eigen spullen niet te verhuizen en lopende abonnementen kunnen blijven bestaan.
  • Nadelen van het inclusief verhuren van je woning. Inclusief je woning verhuren kan een goed idee lijken, maar er kunnen meer kosten zijn voor de verhuurder dan verwacht. Denk aan een huurder welke meerdere keren per week een filmpje huurt via de tv of toch net iets meer gas, water, elektra verbruikt dan verwacht. Jij als verhuurder bent degene die de eindafrekeningen betaalt. Daar zijn natuurlijk wel afspraken over vast te leggen in het contract maar het blijft een risico welke voor jouw rekening komt.

Wil je zelf een woning gaan aanschaffen als belegging en deze gaan verhuren maar weet je niet of je deze inclusief of exclusief voorzieningen wilt verhuren? Vraag een vrijblijvend gesprek bij ons aan voor meer informatie. Wij leggen je graag uit hoe het verhuren van een woning precies werkt en of het in jouw situatie interessant kan zijn om de woning inclusief te verhuren. Bel naar 033-4632499 of mail naar amersfoort@domica.nl

 

 

 

Rianne van Esveld, Domica Amersfoort
Met mijn passie en enthousiasme blog ik over actualiteiten in de verhuurmarkt. Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de verhuurbranche en daar begon de liefde voor de verhuurmakelaardij. Deze is nooit meer weggegaan en heeft geresulteerd in mijn prachtige bedrijf Domica Amersfoort. Je zult mij veelal ontmoeten bij adviesgesprekken over het verhuren en aankopen van woningen en natuurlijk op bezichtigingen. Ook kan je met mij het gesprek aan gaan als je op zoek bent naar een geschikte vastgoedbelegging. Samen met jou maak ik het plan voor het verhuren van je woning en zorg ik ervoor dat de afspraken goed worden vastgelegd en worden nagekomen.