Beleggen in vastgoed is nog steeds de moeite waard

Sparen is op dit moment niet interessant. Waar je eerder nog rente kreeg op je spaargeld moeten we hierover nu zo langzamerhand geld betalen om het bij de bank te laten staan. De wereld op zijn kop zou je denken? Nee, de keiharde realiteit. Het rendement dat je met beleggen kunt behalen zou wel eens hoger kunnen zijn. Je kunt beleggen in aandelen of obligaties maar je kunt je geld ook in iets fysieks stoppen. En nee, denk dan niet aan een snelle sportwagen, motor of boot. Het kan lonen om te investeren in vastgoed in plaats van je spaargeld bijna renteloos op je rekening te laten staan.

Maar waar begin je en waar moet je op letten als je voor het eerst de vastgoedmarkt betreedt? Wij leggen het je graag uit!

  • Ga een adviesgesprek aan met een ervaren verhuurmakelaar. Tijdens het adviesgesprek kunnen wij van Domica Amersfoort samen met jou kijken naar de doelgroep aan wie je wilt verhuren, de wijken welke je aanspreken en minstens zo belangrijk, welk budget is er beschikbaar? Aan de hand hiervan maken wij een plan en denken we met je mee. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt wat voor jou als investeerder belangrijk is. Is het een beleggingsinvestering voor de lange termijn of is het een vastgoedinvestering en wil je de woning op korte termijn weer verkopen? Als ervaren verhuurmakelaar weten wij precies wat er speelt op de markt en kunnen wij je goed adviseren in de keuze waar je vastgoed wilt kopen, aan wie je wilt verhuren en wat voor rendement er haalbaar is.
  • Je hebt een beter en realistischer beeld van de lokale verhuurmarkt. Na het adviesgesprek heb je een duidelijk beeld hoe de huurmarkt in de regio werkt en met welke beleggingsobject je welke doelgroep aantrekt. Vanuit dit punt zal je met hele andere ogen naar de woonwijken en type woningen kijken!
  • Kijk door de ogen van een huurder. Een verhuurmakelaar weet als geen ander hoe een huurder naar een woning kijkt en wat er voor een huurder belangrijk is. Welke woning is gewild en welke totaal niet? Wat zorgt er voor meer huur en hoe realiseer je het hoogste rendement? Heb je al een woning op het oog? Dan kan de verhuurmakelaar samen met jou naar de woning kijken. De verhuurmakelaar kan je advies geven over de huurprijs die een huurwoning op kan brengen en of de woning geschikt is voor spoedige verhuur!

Heb je vragen of wil je meer advies over het beleggen in vastgoed? Neem dan contact met mij op via 033-4632499 of amersfoort@domica.nl

 

 

 

Rianne van Esveld, Domica Amersfoort
Met mijn passie en enthousiasme blog ik over actualiteiten in de verhuurmarkt. Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de verhuurbranche en daar begon de liefde voor de verhuurmakelaardij. Deze is nooit meer weggegaan en heeft geresulteerd in mijn prachtige bedrijf Domica Amersfoort. Je zult mij veelal ontmoeten bij adviesgesprekken over het verhuren en aankopen van woningen en natuurlijk op bezichtigingen. Ook kan je met mij het gesprek aan gaan als je op zoek bent naar een geschikte vastgoedbelegging. Samen met jou maak ik het plan voor het verhuren van je woning en zorg ik ervoor dat de afspraken goed worden vastgelegd en worden nagekomen.

.